Så här bygger vi altaner och uterum i Borlänge

En altan eller ett uterum kan ge dig och din bostad mycket mervärde, men det är viktigt att bygget sker ordentligt. Det kan vara bra att ta hjälp av en snickare för att få en så snygg och hållbar konstruktion som möjligt.

Snickare till altan och uterum - guide till hur vi bygger altaner och uterum i Borlänge

Vi har erfarna snickare till altan i Borlänge och hos oss kan du få en kostnadsfri offert och personlig hjälp. Vi har erfarenheten som krävs för att se vad du behöver tänka på vid planering av en altan eller ett uterum i anslutning till just din bostad. Kom ihåg att du har rätt till 30 % ROT-avdrag på arbetskostnaden. Drömmer du om en altan eller ett uterum att njuta av kan du kontakta oss för vidare hjälp.

  • Viktigt att planering av konstruktionen blir väl anpassad till din bostad.
  • En bra konstruktion av erfarna snickare gör att din altan eller uterum håller längre.


Anlita erfaren snickare till altan och uterum

Vi har snickare i Borlänge som hjälper dig med din dröm om en altan eller uteplats. Kontakta oss via hemsidan och beskriv ditt projekt så återkommer vi med rådgivning och prisförslag. Priset på ditt bygge kommer naturligtvis att variera beroende på exempelvis storlek, men med ROT-avdraget blir din kostnad lägre. Genom att beskriva ditt projekt så detaljerat som möjligt i kontaktformuläret kommer vi enklare att kunna ge dig ett mer exakt prisförslag. Efter det bokar vi tid för ett besök hemma hos er, för att bättre kunna ta del av era planer och ge offert på bygget. När detta är klart och offerten godkänd kan vi sätta igång med att bygga er altan eller uterum. Kom ihåg att ni kan behöva söka bygglov.

  • Ta första steget till kontakt genom formuläret på hemsidan.
  • Beskriv ert önskade projekt.
  • Vi bokar in ett möte hemma hos er.
  • Du får offert och godkänner denna.
  • Bygget drar igång.


Ansök om bygglov

Ibland kan du behöva ansöka om bygglov innan bygget av ditt uterum eller altan kan påbörjas. Ska du ha en enklare altan i marknivå? Ett så kallat trädäck, då krävs oftast inte bygglov. Men om altanen kan räknas som en tillbyggnad, nybyggnad eller om den ändrar utseendet på huset väsentligt kan du behöva ansöka om bygglov innan projektet påbörjas. Detta kan även gälla om altanen exempelvis ska byggas i en sluttning. Ska du däremot ha ett uterum med tak som kanske är inglasat krävs det alltid bygglov. Du ansöker om bygglov hos byggnämnden i din kommun. Få mer information från Boverket och kontakta din kommun för att vara säker på vad som gäller, eftersom vi inte kan börja bygga innan detta är klart.

Få personlig hjälp

Även om du har en dröm om hur din altan eller uterum ska se ut är det inte alltid så lätt att sköta hela planeringen på egen hand. Det är här vi kommer in, med vår långa erfarenhet av altan- och uterumsbyggen i Borlänge kan vi ge dig personlig hjälp. Vi tar självklart hänsyn till dina önskemål och utifrån dessa ger vi dig förslag och tips. Allt för att du ska få en välfungerande och hållbar altan eller ett uterum som du kan njuta av i många år framöver. Ta kontakt med oss via kontaktformuläret på hemsidan för att ta det första steget till din nya favoritplats i sommar.

Önskemål och behov

När du ska fylla i formuläret är det något du bör lägga lite tid på. För att allt ska gå snabbt och smidigt rekommenderar vi att du beskriver ditt projekt så detaljerat som möjligt. Vill du ha ett enkelt trädäck eller vill du kanske även ha tak? Önskas ett isolerat uterum med inglasning eller en enklare variant? Beskriv också vilka förutsättningar som finns, hur marken bygget ska stå på ser ut och så vidare. Beskriv gärna dina visioner och önskemål med ditt bygge. Eftersom vi då enklare kan planera och ge ett ungefärligt prisexempel redan innan första mötet sker. Vi vill förstås att du ska känna dig mycket nöjd och tillfreds med ditt nya uterum eller altan när bygget är klart!


Boka ett gratis platsbesök med våra erfarna snickare i Borlänge

Välkommen till oss på Byggnadsbiten - ditt trygga byggföretag i Borlänge. Vi erbjuder alltid våra kunder kostnadsfria platsbesök där våra hantverkare ser över ert projekt och lämnar ett kostnadsförslag.