Ombyggnation? Vårt byggföretag i Borlänge har koll på ROT-avdraget

När du ska bygga om eller renovera din fastighet är det oundvikligt att det kostar en del pengar att anlita ett byggföretag i Borlänge. Med ROT-avdrag har du dock möjlighet att få ett skatteavdrag på motsvarande 30 % av arbetskostnaderna. Här kan du läsa mer om hur du använder ROT-avdrag.

Som fastighetsägare så kommer du mellan varven att behöva utföra olika reparationer och renoveringar av din bostad för att hålla den i bra skick. Bland annat behöver du måla om fasaden på din villa, lägga om taket, renovera kök och badrum och mycket annat med tiden. Att utföra renoveringar eller ombyggnationer kan vara kostsamt, även om vissa renoveringar kan bidra till att du sparar in på exempelvis energikostnader, som vid ett fönsterbyte. När du anlitar ett byggföretag i Borlänge har du möjlighet att kunna reducera företagets arbetskostnader med 30 %.

 

 

Använda ROT-avdrag vid renoveringar

Som fastighetsägare har du möjlighet att använda dig av ROT-avdrag i samband med att du renoverar eller bygger om din fastighet. Ett ROT-avdrag innebär att du kan göra ett skatteavdrag på 30 % av våra arbetskostnader, direkt på fakturan. Du kan kontakta oss på Byggnadsbiten Dalarna för mer information om ROT-avdrag och hur vi kan hjälpa dig med dina byggprojekt.

 

Villkor för att kunna använda ROT-avdrag

För att du ska kunna använda dig av ett ROT-avdrag krävs det att både du och företaget som utför arbetet uppfyller vissa villkor. Det byggföretag i Borlänge som du anlitar behöver inneha F-skattesedel och erhålla betalningen genom en banköverföring, inte kontant. För dig som fastighetsägare gäller att du äger fastigheten, är myndig, att du har betalar in minst motsvarande belopp i skatt. Du behöver också ha utrymme kvar av de 50 000 kronor som du kan göra avdrag för varje år.

 

Om ni är två som äger fastigheten kan båda använda sig av ROT-avdraget. Det innebär att ni tillsammans har möjlighet att göra ett skatteavdrag på 30 % upp till 100 000 kronor, direkt på fakturan.

 

Processen då du ska använda ROT-avdrag

Redan i samband med att du begär en offert ska du anmäla till det byggföretag i Borlänge som du planerar att anlita att du ska använda ROT-avdrag för deras tjänster. Du behöver uppge ditt personnummer och din fastighetsbeteckning i samband med beställningen av tjänsten. Efter avslutat arbete så kommer du att få ett skatteavdrag på motsvarande 30 % av arbetskostnaderna direkt på fakturan. Det innebär att du slipper ligga ute med några pengar samtidigt som det byggföretag i Borlänge som du anlitade för projektet ansvarar för administrationen med Skatteverket.

 

Anlita vårt byggföretag i Borlänge för dina byggprojekt

Vill du få hjälp av oss på Byggnadsbiten Dalarna då du ska bygga om, bygga till, renovera eller byta fönster kan du kontakta oss. Våra snickare i Borlänge är yrkesutbildade och erfarna vilket innebär att vi kan åta oss alla typer av tjänster inom byggområdet. Använd formuläret för att boka ett kostnadsfritt möte för att diskutera ditt projekt. 

Boka ett gratis platsbesök med våra erfarna snickare i Borlänge

Välkommen till oss på Byggnadsbiten - ditt trygga byggföretag i Borlänge. Vi erbjuder alltid våra kunder kostnadsfria platsbesök där våra hantverkare ser över ert projekt och lämnar ett kostnadsförslag.